Ijesztegetés vészmadár módra, avagy befagy a se..ünk 2100-ra

A vészmadarak kiválóan felhasználják az El-Nino okozta hőmérsékleti megugrásokat arra, hogy pánikot keltsenek és a globális felmelegedés precedens-nélküli felgyorsulásáról beszéljenek. Remek példa erre a következő cikk: http://ecolounge.hu/nagyvilag/rekordmertekben-emelkedett-a-globalis-homerseklet-2014-2016-kozott

Bújjunk bele most egy kicsit a vészmadarak bőrébe és tegyük meg ezt, csak ellenkező előjellel: adatot lehet találni hozzá,  vegyünk egy ugyanilyen, kb. 2 éves periódust, mint amilyet a fenti cikkben használnak a tudós urak, legyen mondjuk 2015 december - 2018 január közötti globális hőmérsékleti változás, és nem is egy műholdas mérés, hanem legyen a HADCRUT, földi álomásokkal dolgozó adatbázis grafikonja:
forrás: https://moyhu.blogspot.ro/p/temperature-trend-viewer.html
Ez egy interaktív grafikon a MOYHU oldalról, ahol a piros és kék pontokkal lehet állítgatni az időpontokat trendszámítás céljából.
Na akkor nézzük mit csinálna egy igazi vészmadár, aki a jégkorszak eljövetelét hirdeti: beállítja a neki megfelelő időpontokat: 2015 december és 2018 január, majd számol és elszörnyed:
  - ebben az időszakban a századra kiszámolt trend -20.17°C. Hűha! Mi lesz itt 2100-ra?! Befagy a se..ünk!!!
- e valamivel több mint 2 év alatt, sosem látott mértékben, 0,42°C fokkal csökkent a globális átlaghőmérséklet!
  Kedves olvasóim, ezt látjuk a  médiában naponta, csak ellenkező előjellel. A szomorú az, hogy már tudományos folyóiratokban is megtud jelenni, egy hasonló "tudományos igényességgel" összeállított tanulmány.  
  Ami valójában történt, pedig nem más, mint egy több éven keresztül felépülő El-Nino, majd a hasonlóan több évig tartó, lassú visszacsökkenés. A valódi melegedés értéke pedig a kiindulási pont, illetve a visszaérkezés értéke közötti különbség lesz. Ez a csökkenés még tart, nehéz megjósolni, hol áll majd meg. Az viszont tény, hogy akárhol is áll majd meg a csökkenés, a nettó melegedés értéke egyáltalán nem lesz vészjósló...
 A vészmadarak addig még kitűnően megélnek a 2014-2016-os periódust elemezgetve. Még..., de már nem sokáig.

Megjegyzések

  1. :DDDDDDDD A vészmadarak 10+ éve megélnek itthon is visszacsatolás/önvizsgálat nélküli szajkózásokból. Biztos van értelme ebben folyamatosan önmegerősítgetnie magát az embernek, meg rettegni a hőhaláltól. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól-e értem 1900-2016 között 2.03 fokos globális átlaghőmérséklet növekedést mutatnak ki az arizonai tudósok? AT lehet el van maradva egy brossúrával és updatelnie kéne önmagát vészmadárkodásilag, hiszen azt mondta annó, hogy két fok növekedést már nem bír ki az emberiség, minden el van romolva, a klímaegyezmények veszett fejsze nyelei, annyit érnek mint a halottnak a csók. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vészmadarak - 3 - Wadhams professzor

Régi sarki expedíciók - mai jég-térképeken

2019