Vészmadarak - 2 - A valaha mért legmelegebb június


A valaha mért legmelegebb június

       Linket nem adok, a médiát ellepték azok a cikkek, amelyeket legrövidebben így lehetne summázni: 2016 júniusa, a valaha mért legmelegebb június volt.
       A műholdas mérések szerint ez természetesen nincs így, 2010 és 1998 júniusa is melegebb volt, és a többi El-Nino évek júniusai is megközelítették a mostani értéket.
      A NASA-Gistempnél viszont az idei valóban a valaha mért legmelegebb június, kereken 0,01 fok Celsiusszal  haladja meg a korábbi rekordot.
Innen is gratulálok a NASA szakembereinek, hogy ilyen pontosan képesek meghatározni a Föld átlaghőmérsékletét. 
    Mindegy. Nincs amit vitatni, az igaz, hogy ezek a hónapok valóban a legmelegebbek közé tartoznak.
      Azonban az nincs rendjén, hogy kivétel nélkül mindenki elhallgatja, hogy ilyen meredek zuhanásra nem volt még példa a mérések idejéből.
Ha megnézzük a Gistemp korábbi értékeit az elmúlt évből, akkor lehet látni, hogy visszaestünk a tavalyi nyár értékeihez:

Year   Jan  Feb  Mar  Apr  May  Jun  Jul  Aug  Sep  Oct  Nov  Dec 
2015    82   87   90   74   78   78   73   78   81  107  103  110  
2016   114  133  129  109   93   79 **** **** **** **** **** ****  

Az alábbi grafikonon egészen 1880 januárjától kezdve vannak ábrázolva a 4 havi változások (tehát 1880 jan.-ápr, 1880 feb.-máj., ..., 2016 feb.-máj, 2016 márc. - jún.) .
  Soha nem mértek még ekkora zuhanást 4 hónap alatt, csak az 1910-es évek végén volt egy megközelítő értékű.
  
 Persze ez csak egy érdekesség, és nincs nagy jelentősége, de szerintem ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a legmelegebb június.
És ilyen szempontból, egy objektív média nem hallgatja ezt el, hanem pont olyan érdekességként tárja elénk, mint az ellenkező jelű rekordot.  
A vészmadár médiában erről szó sincs, és nem is lesz egy jó ideig.

Vitapartnereim szerint szalmaszálakba (mint pl. ez a negatív rekord) kapaszkodok és nem veszem észre, hogy süllyedünk s megragadnak minden alkalmat, hogy nevetségessé és gúnyolódás tárgyává tegyenek. 
Ez nem tántorít el, attól, hogy az igazságot keressem. Nem fogom a fejem a homokba dugni és rettegve várni a pusztulást. Főleg, ha vannak biztos jelei annak, hogy nem fog bekövetkezni éveken belül a klíma-geddon.
A hadakozást és a logikátlan cáfolási erőlködésüket, amelyek minden kölcsönös tiszteletet nélkülöznek, viszont már unom.  Így hozzászólásaim e vészmadár blogokon egyre ritkulni fognak. A blog statisztikáiból látom, hogy az olvasó táborom egyre nő, elég sok értelmes embert megtudtam szólítani az ottani hozzászólásaim által, akik megértették a fő üzenetem. És az nem az, hogy minden rendben, az ember folytathatja a természetpusztító tevékenységét.
Értük, értetek folytatom, a blogot mindenképp, de a más lapokon való megnyilvánulásokat már csak nagyon indokolt esetben. Köszönöm az értem kiállóknak az erkölcsi támogatást!

Megjegyzések

  1. Azt gondolom, hogy a média ilyetén hozzáállása fölött nagyon nem kellene elsiklani, ugyanis ez nagyon fontos dolgot mutathat. Az indokokra következtethetünk belőle, amit pontosan nem tudunk, de az látszik, hogy valakiknek érdeke a tények egyoldalú bemutatása, és ezáltal a valós folyamatokról való hazugság.

    VálaszTörlés
  2. igazad van, de látod Tibor bá blogján is, hogy értelmes emberekre is mennyire lehet hatni. Fújják tovább a médiából kialakított téves világképüket igazoló marhaságokat. Itt csak azt lehet megállapítani, hogy a média, mint szinte minden más témában, erősen irányított, a cél szerintem a rettegés fenntartása, és a tömegek hamis problémák felé terelése. És jól csinálják, aki egy picit is kritikusabb szemmel is próbálja nézni a dolgokat az hülye és nevetséges bolond.
    Az értelmesebbeket sem én fogom meggyőzni. Meggyőzi idővel maga a klíma és az időjárás. És pontosan tudom, hogy akkor a média fő üzenete az lesz, hogy valamelyik emberi tevékenység a fő okozója a lehűlésnek és pár éven belül a klíma megfut és jön a jégkorszak. És lesznek akkor is tömegek, a gyerekeink generációja (de remélem egyre kevesebben), akik ezt fogják valós veszélynek tekinteni.
    Amit most látunk, az valójában a hatalmas El-Ninoból való visszatérés a normális felé. A következő évek döntik el, hogy valóban megindul-e egy valós lehűlés a természetes ciklusok lefele fordulásával (AMO, Nap-tevékenység) vagy a melegedés lassan, de folytatódik majd. A műholdas méréseket kell figyelni, azok adják meg a valósághoz legközelebb álló trendet. Amíg rá nem teszik a kezüket, a "tudjukkik". Valójában már most nehéz eldönteni, mert semmi ellenőrzési lehetőségünk nincs, hogy mennyire hiteles bármi, amit a világról tudunk, mennyire élünk a "mátrixban", mennyire illúzió minden.

    VálaszTörlés
  3. http://index.hu/tudomany/2016/07/31/a_klimavaltozas_itt_van_es_megeszi_a_vilagot/

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vészmadarak - 3 - Wadhams professzor

Régi sarki expedíciók - mai jég-térképeken

2019