BÚÉK!

Év végére egy kis kikapcsolódás, pár klíma-karikatúra: (forrás:  https://rclutz.wordpress.com/, https://wattsupwiththat.com/).

BÚÉK!











És a végére egy kicsit komolyabb kép, ennyit "vékonyodott" az idén az antarktiszi jég:

forrás: https://forum.arctic-sea-ice.net/index.php/topic,416.1300.html


Megjegyzések

  1. Kedves Szilárd,

    Tudom, hogy elfoglalt vagy, de szeretnélek felkérni, hogy a baráti társaságunknak tarts egy előadást a klímaváltozással kapcsolatban.
    Tudunk fizetni költségtérítést, előadói díjat, stb.
    Nagyon megtisztelnél, ha felvennéd velem a kapcsolatot a gergely marko kukac gugli email címen.

    VálaszTörlés
  2. Szervusztok, összejött az előadás?
    Csak azért kérdezem, mert a közeljövőben tartok egy előadást egyházközségemben a témában. (Kell-e félnünk a klímaváltozástól?)
    Üdv. Bálint József
    http://klimaszkeptikusok.hu/wp-content/uploads/2018/04/Klíma-rögeszme.pdf
    Az V.3 pontba becsúszott némi pontatlanság, dolgozom javításukon.
    Illetve ide beírtam mostanában.
    http://www.antalffy-tibor.hu/?p=20667&cpage=1

    VálaszTörlés
  3. Kedves Szilárd!

    Miért nincs idén bejegyzés? Szívesen olvasnám továbbra is.

    VálaszTörlés
  4. Ezt csak így itthagyom, hátha felhasználod.
    https://www.thegwpf.com/putting-climate-change-claims-to-the-test/

    VálaszTörlés
  5. Tényleg írhatnál még valamit, az eddigi posztok nagyon jók voltak. Engem most kezdett el érdekelni a téma, miután rájöttem, hogy az ember által okozott klímaváltozás állítását önmagával akarják bizonyítani...

    VálaszTörlés
  6. Hahó, Szilárd! Én is vissza-visszanézek olykor, hátha újra frissül a blog. Egyre élénkebb a vita a jelenségek körül, lehet hogy itt az ideje újra bevetni magad, ha az időd és kedved engedi! :)

    VálaszTörlés
  7. Igen, de sajnos a politika paprikázta fel ezt a témát. A baloldal világszerte visszaszorulóban van, és ezzel próbálják megállítani a folyamatot. Nem történt semmi olyan csoda a környezetszennyezésben az elmúlt hónapokban, hogy ezt csak most kellene észrevenni.

    VálaszTörlés
  8. Elnézést kérek mindenkitől, hogy szó nélkül "leléptem", de megcsömöröltem az egyre fokozódó hisztériától és szükségnek éreztem egy alapos pihenést. Jövő évben szándékozok visszatérni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó hallani a hangodat Szilárd, nagyon hiányzanak a higgadt tisztázó posztjaid. Jó hír, hogy van újság felőled, azt viszont személy szerint sajnálom (bár abszolút megértem), ha csak jövőre jössz vissza.
      Addig pár kedvcsináló minapi friss történés az én válogatásomban:

      Mértékadó platformon (24.hu, g7.hu) a Tárkis Tóth István Györgytől. Ez még úgy is kincset ér, hogy az igazán húzós rázós dolgokat nem is említette a klímamodellezés kapcsán. ;)
      * https://g7.hu/elet/20190903/marol-a-holnapra-az-extrapolaciok-remenytelensegerol/

      * Megdöbbentő beszámoló az indexen, ami kapcsán én is megtörtem a csendet a blogomon (egyik irányba túlspilázva a dolgot), míg a klimaszkeptikus.hu ízekre szedte a mondandót (másik irányba túlspilázottan). Lehet, hogy valahol középen van az igazság?
      https://index.hu/techtud/2019/09/11/van_kozeput_klimaugyben_a_panik_es_a_patopalkodas_kozott/

      * Az index klímahiszti-propaganda hetet tart, elképesztő szinvonaltalanul. A legutóbbi mélypont Ürge-Vorsatz Diána podcastja volt. Spoiler: az összes érdekes kérdést sikerült elkerülni... ;)
      https://index.hu/24ora/?cimke=covering+climate+now

      Törlés
    2. Szia Szilárd, közeledik a jövő év, nagyon várunk... :)

      Bocs, hogy saját posztot linkelek, de most lettem kész vele (nyugodtan törölheted, ha bármiért zavaró). Próbáltam vesézni a közöset a klímahiszterizálók tevékenységében. Az apropót a standup-os Litkai Gergely témába kontárkodása adta.

      Klímahiszterizálók színvonalesése Hetesi Zsolttól Litkai Gergelyig
      https://liftinstinct.blogspot.com/2019/12/klimahiszterizalok-szinvonalesese.html

      Törlés
  9. Ez a választási kampány része. Az Index békeidőben egészen normális tud lenni (bár a szakmaiatlanság ilyenkor is megvan), de választások előtt 2-6 hónappal megbolondulnak. És sajnos most a környezetvédelem, főként a klíma a politika középpontjába került.

    VálaszTörlés
  10. A "97% konszenzus" által inspiráltan elkezdtem összeszedni a klímával foglalkozó tudósokat, elsősorban dekarbonizációs fókusszal. Magyaroknál legalábbis "kicsit" más arányok jöttek ki, de ez lehet az én tudatlanságom is, hiszen lehet kevéssé ismerem például az IPCC-akolt.

    Törekedtem az MTA-sok összeszedésére, majd PhD, fizikusok, szakirányú tudósok kerültek sorra. De például kihagytam a klímarealisták gerincét, merthogy például "csak" mérnökök és lehet, hogy mondjuk Hetesi Zsolt kifinomult ízlésének ez nem elég (ahogy ezt többször érzékeltette). Ezért én nem vettem be magamat se a listába adatbányász-programtervező matematikusként :DDDDDDD (csak vicceltem, nyilván több osztállyal vagyok elmaradva a listán szereplő klímarealista tudósoktól.)

    Fontos szempont volt hogy (1) található legyen a neten (2) legalább egy expliciten egyértelmű dekarbonizációs vonzatú állásfoglalás (cikk, videó), az ellenőrizhetőség okán is.

    Klímarealista szakpolitikus
    * Ács József fizikus
    * Berényi Dénes fizikus MTA rendes tagja
    * Fügedi Ubul geológus, geokémikus
    * Halász László kémiai (és had-) tudományok MTA-doktora
    * Miskolczi Ferenc fizikus-légkörfizikus
    * Petz Ernő műszaki tudományok kandidátusa (PhD), MTA köztestületi tag
    * Reményi Károly műszaki tudományok doktora, MTA rendes tag
    * Szarka László Csaba földtudomány doktora, MTA rendes tag
    * Válas György fizikus
    * Zágoni Miklós fizikus

    Én értékelésemben korrekt dialógusképes "középutas" valódi hiteles tudósember
    * Czelnai Rudolf meteorológus
    * Jánosi Imre Miklós fizikus, MTA rendes tag
    * Vasárus Gábor László földrajzos, geográfus phd-hallgató

    Én értékelésemben inkorrekt dialógusképtelen IPCC-akol
    * Hetesi Zsolt fizikus
    * Mika János földrajztudomány MTA-doktora, éghajlatkutató
    * Szalóczy Zsolt fizikus
    * Ürge Vorsatz Diána fizikus

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj de gáz, most veszem észre szakpolitikust írtam szaktudós helyett a késő éjszakai lankadás közepette.
      Nagy dilemmám volt egyébként Kőrösi Csaba KEH-megbízott, akinek nem tudható a végzettsége, hiszen diplomatai állásból nevezték ki Áder mellé. Vajh Hetesi Zsolt találna-e az ő pedigréjében hibát. ;)

      Törlés
    2. Sikerült linkekkel is bővítetten berakni a listákat az említett legutóbbi posztomba. Jó sok olvasni és hallgatnivaló.

      Törlés
    3. Ne haragudj Szilárd az újabb kommentért, de muszájnak érzem megosztani két (engem izgató) infót. Ismét csak mondom nyugodtan törölheted kommentemet, ha már túl sok lennék.
      (1) Klímarealista.hu-n a "Az apokalipszissel riogatók fekete miséje" cikknél kommentelve, derült ki: tetszés okán lehet, hogy fogják linkelni az említett legfrissebb klímarealista blogposztomat.
      (2) De ami sokkal fontosabb, hogy a minapi 11.000-es klímapánikoló aláíró tudóshalmaz magyar vonatkozásait legyűjtöttem és elemeztem. Nemkevés (hamis 97% konszenzus "komplementer") manipulációs érdekességet találtam és írtam le.

      Törlés
    4. Dehogy vagy sok, örvendek és köszönöm a hozzászólásaidat, fontos információkat osztottál meg velünk. Nem volt még időm, de hamarosan szakítok erre is, és elolvasom a fenti cikkeket, kommenteket.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vészmadarak - 3 - Wadhams professzor

Régi sarki expedíciók - mai jég-térképeken

2019