Florence

       Figyelem a pár napja kezdődött és fokozódó hisztériát, ami a Florence hurikánt kíséri. 

Egy pár érdekesség:
 
  Bob Tisdale már szeptember 9.én ( https://wattsupwiththat.com/2018/09/09/with-florence-approaching-sea-surface-temperatures-have-been-exceeded-in-the-past-as-far-back-as-the-1860s/ ) felhívta a figyelmet, hogy a "szakértők" az antropogén globális felmelegedéssel fogják összefüggésbe hozni a hurrikánt, és a hurikánnak kedvező, sosem látott vízfelszín hőmérsékleteket fogják hibáztatni.

A partot érés közelében valóban melegebb víz található:

Szerencsére egy olyan területről van szó, ahol egészen 1850-ig visszamenőleg vannak mért adataink a felszíni hőmérsékletről.    Bob Tisdale össze is hasonlította a régi adatokat a  mostani anomáliával, és kiderült, hogy az UNPRECEDENTED jelző itt sem áll fenn, 70-80 évente eléri ezt a szintet a hőmérséklet (AMO ciklus)



 - Közben  a hurrikán elérte a 4-es fokozatot, és azzal rémisztgetnek hogy 5-ös intenzitással fog lecsapni a partvidékre: https://index.hu/kulfold/2018/09/12/215_km_oras_szellokesekkel_kozeledik_florence/

- A "tudósok"  pánikolva elemezgették, hogy  nagy a baj, mert olyan vizekre tévedt a hurrikán, ahol csak erősödhet:
forrás:
https://wattsupwiththat.com/2018/09/12/forecasters-hurricaneflorence-to-get-energy-boost-from-the-gulf-stream/

-  Szóval a csütörtök (ma) este esedékes partot érés katasztrofálisnak tűnik.
-   Egyesek már ilyesmivel próbálkoznak:    https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/09/11/pat_robertson_varazslat_idojaras_iranyitasa_vedopajzs/

Adott volt tehát minden egy hatalmas sosem-látott kataklizmához: már 4-es, 5-ös hurrikán, sosem-látott forró víztömeg, amitől a hurrikán felfog robbanni (és kiüti a hurrikán skálát, elérve a 6-os intenzitást).
  Mi történt erre ma reggelre?
   - "Jelentősen veszített erejéből az Egyesült Államok keleti partjaihoz közelítő Florence hurrikán, 2-es erősségűre enyhült az ötös skálán - jelentette szerdán a floridai székhelyű amerikai hurrikánközpontra (NHC) hivatkozva az MTI."  ( https://index.hu/kulfold/2018/09/13/florence_hurrikan_usa/ )

 Na akkor álljunk meg egy pillanatra! Itt valami nem stimmel! Még 500 km-re van a parttól, de már csak 2-es fokozatú. Mi történt?

Két lehetséges magyarázat adódik:

    1. Pat Robertson védőpajzsa működik!
    2. Még annyira sem meleg az vízfelszín, hogy a hurrikán  megtartsa erejét, nemhogy még plusz energiát nyerve belőle, erősödjön.

Olvasóimra bízom, hogy melyik magyarázatot fogadják el valósnak...

Hamarosan frissítéssel jelentkezem Florence sorsát illetően.

 Ne felejtsük, nem elbagatellizálom egy komoly, életveszélyes vihar jelentőségét, hanem csak a nevetséges hisztériára hívom fel a figyelmet!

1. Frissítés:
Ma reggel, közvetlen a partot érés előtt, Florence erőssége a Saffir-Simpson skálán: 1. 
Komoly vihar, súlyos  anyagi károkkal, hatalmas árvizekkel,  de hol van ez, a "szakemberek" által előrevetített 5-ös intenzitású, katasztrofális pusztítású, évezred viharától, ami a globális felmelegedés és Trump miatt alakult ki...?  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vészmadarak - 3 - Wadhams professzor

Régi sarki expedíciók - mai jég-térképeken

2019